Wat moet je met de grill doen voordat je je eten kookt en waarom?

Schoon — voedsel kleeft aan een vuile grill, dus de roosters moeten voor elk gebruik worden schoongemaakt. Gesmeerd — door snel een laagje bakolie op een heet grillrooster op smaak te brengen en komt er gemakkelijk voedsel vrij.

Wat moet je met de grill doen voordat je je eten kookt en waarom?

Schoon — voedsel kleeft aan een vuile grill, dus de roosters moeten voor elk gebruik worden schoongemaakt. Gesmeerd — door snel een laagje bakolie op een heet grillrooster op smaak te brengen en komt er gemakkelijk voedsel vrij. Heet — de grill moet heet zijn voordat je er voedsel aan toevoegt; de hete roosters schroeien het voedsel dicht en zorgen ervoor dat het beter vrijkomt. Gebruik een staalborstel met stijve haren om roest of resten van uw grillroosters te verwijderen.

Als je geen staalborstel hebt, kun je ook schrobben met een bal aluminiumfolie die met een tang wordt vastgehouden. Een goede reiniging is de sleutel tot uw volgende succesvolle grillsessie. Gebruik direct na het koken een staalborstel om overtollige olie en voedseldeeltjes te verwijderen. Door de grillroosters schoon te houden, voorkomt u de ophoping van bacteriën, voorkomt u dat insecten en ongedierte uw grill proberen te bekijken en voorkomt u koolstofophoping, wat uiteindelijk de prestaties van uw grill kan beïnvloeden.

Zodra je grill klaar is voor gebruik, is het tijd om je eten klaar te maken. Het is handig om al je vlees en groenten klaar te hebben voordat je naar de grill gaat, in plaats van het tijdens het koken te doen. Snijd de groenten in plakjes, maak hamburgerpasteitjes en marineer de kip erin en breng ze naar buiten. Ovenschotels zijn geweldig om mee te nemen, omdat hun hoge zijkanten voorkomen dat voedsel wegglijdt.

Als je eenmaal weet wat voor soort grill je hebt, kun je beginnen met het klaarmaken ervan. De eerste stap naar een geweldige grillervaring is ervoor te zorgen dat je grill schoon is. Gebruik voor roosters van staal of gietijzer (zonder coating) een stalen borstel met stijve haren om smurrie, vuil of roest weg te krijgen. Gebruik voor gietijzer met een porseleinen coating (of ander gietijzer met antiaanbaklaag) een borstel met nylonharen om krassen te voorkomen.

Je grill heeft misschien wel een speciaal gereedschap dat past bij de contouren van de roosters. Zorg er vervolgens voor dat de onderkant van de grill vrij is van vuil. Soms kunnen dingen vastlopen en de warmtebron blokkeren. Dit komt vooral veel voor bij houtskoolgrills, omdat as en kolen van de laatste grillsessie erin kunnen blijven.

Het is niet nodig om een barbecue-grillset met 15 items te hebben om goed te grillen, maar een paar gereedschappen van goede kwaliteit zijn essentieel. De eerste is of je directe of indirecte warmte gaat gebruiken, ten tweede hoe heet de grill moet zijn en ten derde hoe lang je je eten moet koken. Voor propaangrills is gewoon een propaantank van 20 gallon nodig en kan met één druk op de knop worden aangevuurd. Met je vlees op de koele kant van de grill en afgedekt met de grill, kun je zelfs binnenin een ovenachtige setting creëren om grote stukken vlees zoals prime rib of lamsbout te grillen.

Kruiden houden grillroest op afstand, en je moet dit voor elke grillsessie doen, indien mogelijk. Er zijn genoeg geweldige koks in de achtertuin die goed grillen op een gestructureerde, wetenschappelijke manier benaderen en daardoor de smaakvolle vruchten plukken, maar er zijn net zoveel mensen die denken dat het enige dat nodig is om een succesvolle cookout in de achtertuin samen te stellen, de mogelijkheid is om wat steaks te kopen en een vuur aan te steken. De eenvoudigste manier om een opflakkering onder controle te houden als je niet te veel dingen tegelijk kookt, is door het vlees gewoon van de hete kant en op de koele kant van de grill te schuiven totdat de opflakkering afneemt voordat het voorzichtig terugkeert. Voor gasgrills moet u ervoor zorgen dat de klep op uw gasleiding waarmee gas naar uw grill kan stromen open is.

Zorg ervoor dat je het vlees minstens een half uur voor je gaat grillen toevoegt of marineert om de smaken te laten inwerken. Evenzo heeft de bovenkant van de propaantank (onder de grill) voor propaangrills een klep die moet worden geopend (tegen de klok in gedraaid) om het propaan naar de grill te laten stromen. Als je een stapel overgebleven as op de bodem van je grill hebt van de laatste keer dat je hebt gekookt, doe die dan nu weg. Een berg as op de bodem van de grill kan ventilatieopeningen blokkeren en de temperatuur moeilijk onder controle houden.

Op sommige roosters zit een porseleinemail dat niet op smaak hoeft te worden gebracht, dus raadpleeg de handleiding van je grill en vermijd onnodige inspanningen. Of je nu een gasgrill, een traditionele houtskoolgrill, een warmteminnende kamadogrill of een draagbare grill gebruikt, het is een goed idee om je grillvaardigheden op te frissen voordat je die barbecue aan het einde van de zomer organiseert. Maak er een regel van om de grill pas uit te zetten als je de roosters goed hebt geschrobd met je grillborstel. .