Kun je meteen op een nieuwe grill koken?

Hierdoor zou al het verpakkingsmateriaal of de olie moeten verbranden. Gooi dan je eten op de grill en je bent klaar om te gaan.

Kun je meteen op een nieuwe grill koken?

Hierdoor zou al het verpakkingsmateriaal of de olie moeten verbranden. Gooi dan je eten op de grill en je bent klaar om te gaan. U kunt dezelfde eenvoudige stappen volgen voor het kruiden van houtskoolgrills, gasgrills en pelletgrills. Zowel gietijzeren als stalen roosters zullen baat hebben bij kruiden.

Maar houd er rekening mee dat porseleinroosters niet gekruid hoeven te worden. Er zijn verschillende kapotte grills die uiteindelijk op dat braakliggende terrein zijn gedumpt omdat hun eigenaren te snel de hoek namen en de grill uit de achterkant van hun pick-up verloren (ik moet er absoluut heen rijden om een foto te maken). In dit bericht leggen we uit waarom het kruiden van je grill zo belangrijk is, wat de voordelen zijn van grillkruiden en hoe je dat moet doen. Of je nu een gasgrill, een traditionele houtskoolgrill, een warmteminnende kamadogrill of een draagbare grill gebruikt, het is een goed idee om je grillvaardigheden bij te spijkeren voordat je die barbecue aan het einde van de zomer organiseert.

Kruiden zorgt ook voor een antiaanbaklaag op je roosters, zodat je de eerste keer dat je de grill uitprobeert niet te maken krijgt met een frustrerende puinhoop vastgelopen voedsel. Je nieuwe grill wordt geleverd met oliën en verontreinigingen uit de fabriek waar hij is gemaakt. Bij verbranding produceren ze vieze rook en tasten ze de smaak van al het voedsel dat je kookt aan. Santa Maria is een geweldige standby, maar ik maak ook graag Thaise curryspiesjes, gekruide tri-tip, of maak een 8 uur durende „Sous Vide” varkenslende op de grill met een kant van zelfgemaakte Habanero-Ananassaus.

Bestrijk grillroosters van metaal en gietijzer lichtjes met olie op hoge temperatuur, zoals koolzaadolie of pindaolie. Veeg overtollige olie weg, plaats de roosters en steek de grill aan. Zorg ervoor dat je je grill uit de buurt van dingen houdt die kunnen branden, omdat het tijdens dit proces heet wordt. Houd de grill goed in de gaten terwijl deze in gebruik is en totdat deze is afgekoeld — dit geldt vooral voor kinderen en huisdieren.

Start je houtskoolgrill met een kleine hoeveelheid aanstekervloeistof en wat oude krantenpapier of met een schoorsteenstarter. Dit is voldoende om roestvorming te voorkomen en de mooie gekruide antiaanbaklaag te behouden die je kreeg toen je je nieuwe grill voor het eerst op smaak bracht. Voordat je je grill voor het eerst gebruikt, besproei je de roosters gelijkmatig met een kookspray op hoog vuur, zoals koolzaadolie, terwijl de roosters koud zijn. Dave kijkt vooral graag naar de gezichten van zijn familie terwijl ze genieten van zijn nieuwste creaties, warm van de grill.

Het kruidenproces wordt ook aanbevolen aan het begin van elk grillseizoen voordat je je eerste maaltijd kookt (je moet de spinnenwebben op de een of andere manier schoonmaken). Een goed gekruide grill is de beste manier om de prestaties van je grill nog vele seizoenen te behouden. Plaats je grill in een open ruimte met goede ventilatie en zonder overhangende structuren of planten in de buurt.