Moet je een grill op smaak brengen voordat je hem gebruikt?

Door de grill te oliën en te verwarmen, ontstaat een beschermende barrière die roest voorkomt. U kunt dezelfde eenvoudige stappen volgen voor het kruiden van houtskoolgrills, gasgrills en pelletgrills.

Moet je een grill op smaak brengen voordat je hem gebruikt?

Door de grill te oliën en te verwarmen, ontstaat een beschermende barrière die roest voorkomt. U kunt dezelfde eenvoudige stappen volgen voor het kruiden van houtskoolgrills, gasgrills en pelletgrills. Zowel gietijzeren als stalen roosters zullen baat hebben bij kruiden. Maar houd er rekening mee dat porseleinroosters niet gekruid hoeven te worden.

Een grill op smaak brengen is een eenvoudig proces van smeren en verwarmen van je grill voordat je er voor de eerste keer op kookt. Dit heeft veel voordelen, waaronder het zappen van die giftige fabrieksverontreinigingen. Voor grills met roestvrijstalen en gietijzeren roosters kunt u de roosters voor en na elk gebruik op smaak brengen. Als je grill is uitgerust met emitterborden, breng ze dan ook op smaak.

Porseleinroosters hoeven niet te worden gekruid. Gietijzeren grillroosters moeten na elk gebruik worden gereinigd en gekruid om ze antiaanbaklaag en roestbestendig te houden. Houd er echter rekening mee dat bij het smeren van je grill te veel vet op de grill brand kan veroorzaken als de temperatuur erg hoog is. Zoals alle producten die rechtstreeks uit de fabriek komen, bevat uw nieuwe grill restverf, productieoliën en stof- en metaalkrullen uit de verzending.

Als je grill gekruid is, gebruik je de bakolie en vetten die je gebruikt, smeer je de roosters in en zorg er later voor dat ze een glad oppervlak krijgen met antiaanbaklaag. Pindaolie, koolzaadolie en plantaardige olie zijn de drie meest voorkomende soorten om het oppervlak van grillroosters te coaten. Kruiden zorgt ook voor een antiaanbaklaag op je roosters, zodat je de eerste keer dat je de grill uitprobeert niet te maken krijgt met een frustrerende puinhoop vastgelopen voedsel. Kant-en-klare grills bevatten meestal productieoliën, metaalkrullen en overgebleven verf op het oppervlak.

Lees verder om te leren hoe je voor je grillroosters moet zorgen, inclusief welke materialen je nodig hebt en stapsgewijze instructies voor het kruiden van je grillroosters. Ze moeten minimaal na vijf grillsessies worden gekruid om roestvorming te voorkomen en om het antikleefoppervlak te behouden. Canola-olie is een van de meest populaire soorten olie die je kunt gebruiken om je grill te smeren en antiaanbaklaag te maken. Op het eerste gezicht lijkt een nieuwe grill misschien mooi, mooi, netjes en schoon met zijn gladde buitenkant en glanzende nieuwe grillroosters, perfect om te grillen; ze bevatten echter ook vaak verschillende chemicaliën uit het productieproces, die in je grub kunnen bakken en het een chemische smaak kunnen geven.

De sleutel tot heerlijk gegrild voedsel is een goed gekruide grill, en vergeet niet dat je na elk gebruik een beetje olie op de grill moet aanbrengen en vervolgens de grill moet schoonmaken om het antiaanbakoppervlak te behouden en smaak te blijven opbouwen. Voeg tot slot een mooi stuk gespleten hout toe aan de grill en sluit vervolgens de ventilatieopeningen van de vuurkist totdat ze bijna volledig gesloten zijn. Het zijn ook deze gedrenkt in vetten en oliën, samen met de rokerige smaak die door de hitte wordt geproduceerd, die uw grill zijn uitgesproken smaak of smaakmaker geven.