Hoe maak je een grill klaar voordat je gaat grillen?

Kruid je grill Voordat je de grill voor het eerst gebruikt, besproei de roosters gelijkmatig met een kookspray op hoog vuur, zoals koolzaadolie, terwijl de roosters koud zijn. Het zal je misschien verbazen dat het kruiden van de grill (meestal) niet gaat over het toevoegen van smaak.

Hoe maak je een grill klaar voordat je gaat grillen?

Kruid je grill Voordat je de grill voor het eerst gebruikt, besproei de roosters gelijkmatig met een kookspray op hoog vuur, zoals koolzaadolie, terwijl de roosters koud zijn. Het zal je misschien verbazen dat het kruiden van de grill (meestal) niet gaat over het toevoegen van smaak. Het belangrijkste doel is om de prestaties van de roosters af te dichten en te optimaliseren met olie en warmte. Kruidenroosters verwijderen verontreinigingen, stoten roest af en sluiten de poriën af om te voorkomen dat voedsel blijft plakken.

Kruiden voor en na het grillen maakt het schoonmaken makkelijker en zorgt ervoor dat je eten beter smaakt. In dit bericht leggen we uit waarom het kruiden van je grill zo belangrijk is, wat de voordelen zijn van grillkruiden en hoe je dat moet doen. Of je nu gas- of houtskoolgriller bent of liever je vlees rookt, twee pitmasters geven hun tips om je grill het hele seizoen in topvorm te houden. Gril op de hoogst mogelijke temperatuur om alles af te branden, of in de 'zelfreinigende' instelling van je keukenoven.

Na verloop van tijd kunnen grillroosters corroderen of zo plakkerig worden dat het bijna onmogelijk is om voedsel er in één stuk af te trekken. Grills zijn gemaakt om bestand te zijn tegen de elementen, maar als u een hoes koopt en uw apparatuur beschermt tussen gebruik, hoeft u niet vaak zwaar te reinigen. Laat minstens een half uur staan en veeg vervolgens de binnen- en buitenkant van de grill schoon met warm water om alle overgebleven char van vorig jaar, mogelijk ingeblazen vuil of insecten die vast zijn gekomen te verwijderen. Hoe je je grill klaarmaakt VOORDAT je het vlees, de vis, de groenten of de pizza op het vuur zet, is net zo belangrijk als wat je grilt.

Maar een andere plek waar regels en principes vaak net zo belangrijk zijn als bij bakken is grillen. Ik weet dat mensen tegenwoordig gefascineerd zijn door de houten grillschrapers in peddelstijl die na verloop van tijd een beetje afbranden zodat ze perfect op je grill passen. Een berg as op de bodem van de grill kan ventilatieopeningen blokkeren en de temperatuur moeilijk onder controle houden. Een grill op smaak brengen is een eenvoudig proces van smeren en verwarmen van je grill voordat je er voor de eerste keer op kookt.

Als je kookt met een houtskoolgrill, zorg er dan voor dat je alle achtergebleven as verwijdert, zegt Octavius Nelson, eigenaar van Bobby's BBQ in Fountain Inn, South Carolina. Zoals alle producten die rechtstreeks uit de fabriek komen, bevat uw nieuwe grill restverf, productieoliën en stof- en metaalkrullen uit de verzending. Dompel een paar oude theedoeken in het hete water en de oplossing met afwasmiddel en veeg alle delen van de grill schoon. Deze stap helpt om de smurrie van je laatste grillsessie zachter en losser te maken, waardoor het makkelijker wordt om weg te schrobben.

Te veel kan zich ophopen en op zijn best strepen vormen op je grill, of een vetvuur veroorzaken als de grill in het slechtste geval hoge temperaturen bereikt.