Waar spuit je de grill mee?

Kooksprays met antiaanbaklaag zoals Pam kunnen op een grill worden gespoten om te voorkomen dat voedsel blijft plakken. De originele Pam spray werkt het beste omdat deze een rookpunt heeft van 400° Fahrenheit.

Waar spuit je de grill mee?

Kooksprays met antiaanbaklaag zoals Pam kunnen op een grill worden gespoten om te voorkomen dat voedsel blijft plakken. De originele Pam spray werkt het beste omdat deze een rookpunt heeft van 400° Fahrenheit. Het is belangrijk om waakzaam te blijven wanneer u een hete grill besproeit, aangezien opflakkeringen mogelijk zijn in de buurt van kolen of een vlam. Naar mijn ervaring kunnen commerciële grillsprays opflakkeringen veroorzaken wanneer je ze op het grillrooster spuit.

Ik dompel een gevouwen papieren handdoek het liefst in groente- of olijfolie en houd hem met een tang vast en trek het gelijkmatig over de reepjes van het hete grillrooster vlak voor het koken. Als je van het gemak van een spray houdt, investeer dan in een milieuvriendelijke oliemester (deze is niet afhankelijk van drijfgassen en is herbruikbaar). Je kunt bakolie of antiaanbakspray gebruiken, maar alleen op een koude grill. Aangezien spraybakolie aërosolen zijn (waarvan de inhoud onder druk staat), mogen ze niet worden blootgesteld aan directe, hoge hitte, aangezien de spuitbus kan ontploffen of in vlammen kan opgaan.

Een bbq-spritz kan gemaakt worden van soortgelijke producten als een marinade, maar wordt na verloop van tijd in laagjes aangebracht. Laag na laag van dit soort karamelisatie resulteert in een echt smaakvolle buitenkorst die alle sappen vasthoudt en een lekkere rokerige smaak geeft. Antiaanbakspray is gewoon olie met een beetje toegevoegde emulgatoren om het extra niet plakkerig te maken. Bij verbranding is het niet gevaarlijker dan de olie die je op je vlees aanbrengt.

Als het vuur laag is, kun je wegkomen door hoger te spuiten en het te laten nestelen op het rooster. Het is het drijfgas dat de vuurbal maakt, hoewel de olie zelf vast komt te zitten als je het warm genoeg hebt. Als dit de eerste keer is dat u een nieuwe grill gebruikt, moet u eventuele coating die wordt gebruikt om de grill te beschermen tijdens verzending, evenals resten van de productie ervan, wegbranden. Als u uw grill voor langere tijd opbergt, of u hem nu in een overdekte ruimte bewaart, uit de buurt van barre weersomstandigheden of niet, moet u de roosters met olie oliën om roesten te voorkomen.

Als je echter voedsel grilt dat je niet bedekt wilt met olie, zoals hamburgers en hotdogs, is het waarschijnlijk de betere optie om de roosters in te oliën. Kruid de grillroosters voor en na het grillen, voorkomen roest, vergemakkelijken het schoonmaken en zorgen ervoor dat je eten beter smaakt. Tot nu toe hebben we geleerd wat de beste manier is om kip te grillen en welke smaken houtsnippers het beste zijn voor welk vlees. Het lijkt erop dat veel thuiskoks (inclusief wijzelf) moeite hebben om vlees intact te houden als ze buiten grillen.

Je kunt je grillroosters insmeren, je eten met bakolie bedekken voordat je ze op smaak brengt of onderdompelen in een marinade op oliebasis. Nylon borstels zijn veiliger te gebruiken dan goedkope metaaldraadborstels voor het schoonmaken van uw grill. Je kunt voedsel gemakkelijker omdraaien en die gekruiste grillmarkeringen creëren die gegrild eten zo aantrekkelijk maken. Het regelmatig oliën van je grillroosters is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je grill in goede conditie te houden voor optimale smaak en prestaties.

Als ik in een crunch zit en een grill wil besproeien voor binnenkomend vlees en groenten, spuit ik vanaf de zijkant in een hoek van 15 graden om de opflakkeringen tot een minimum te beperken. Als je je grill in de winter buiten laat staan of hem langere tijd niet gebruikt, kunnen de roosters roesten of schimmel krijgen. Plantaardige olie en koolzaadolie doen het erg goed bij hoge temperaturen en zijn waarschijnlijk de meest gebruikte oliën bij het grillen.