Wat doe je met een grill voor het eerste gebruik?

Twee eenvoudige stappen om je grill op smaak te brengen Voordat je de grill aanzet, bedek je het oppervlak van het rooster met bakolie op hoog vuur. Gasgrills hebben een ingebouwde thermometer in het deksel om je de binnentemperatuur aan te geven; sluit het deksel en laat de grill opwarmen.

Wat doe je met een grill voor het eerste gebruik?

Twee eenvoudige stappen om je grill op smaak te brengen Voordat je de grill aanzet, bedek je het oppervlak van het rooster met bakolie op hoog vuur. Gasgrills hebben een ingebouwde thermometer in het deksel om je de binnentemperatuur aan te geven; sluit het deksel en laat de grill opwarmen. Start je houtskoolgrill met een kleine hoeveelheid aanstekervloeistof en wat oude krantenpapier of met een schoorsteenstarter. Zet daarom je opwinding bij het grillen even opzij, maak geen haast meer en neem plaats om de handleiding te lezen die je zal helpen met veiligheidstips en verwarring die je kunt tegenkomen tijdens het barbecueën.

Lees de gebruikershandleiding zodat je weet hoe je je grill moet starten en meer te weten komt over alle verschillende functies, aangezien je nieuwe grill anders kan werken dan je oude grill. Bij het schoonmaken van de grill worden de juiste voorzorgsmaatregelen gevolgd om de levensduur van de grill te verlengen en weer klaar te maken voor gebruik. Vergeet niet om je vetafscheider regelmatig te controleren en je grill goed te borstelen als er zich vuil begint op te stapelen. Het maakt niet uit hoe vaak je grilt, het is onvermijdelijk om een ongewenste vuurexplosie op je grill te voorkomen die gasophoping kan veroorzaken als deze onmiddellijk wordt ontstoken.

Maar als de dampen zich in de grill hebben opgehoopt omdat je per ongeluk wat knoppen hebt laten branden en de grill hebt aangestoken zonder het deksel 15 minuten open te houden, kan dit leiden tot een explosie. U kunt de propaanbatterij aangesloten houden op de grill, maar het is altijd het beste om de klep te sluiten na het gasgrillen. Voordat je je grill voor het eerst gebruikt, besproei je de roosters gelijkmatig met een kookspray op hoog vuur, zoals koolzaadolie, terwijl de roosters koud zijn. Het is heel moeilijk om weg te gaan als de grill een oplaadbare gastank gebruikt om hem tijdens het koken van brandstof te voorzien.

Maak je geen zorgen; via deze ultieme gids helpen we je om als beginner te leren hoe je een gasgrill moet gebruiken. Voor een luchtige BBQ moet je je grill eerst invetten als je het vlees op je grillroosters gaat leggen. Vergeet niet alle andere grillaccessoires die je in de buurt wilt hebben, zoals maïskolfhouders of een vleesthermometer.