Hoe kan ik bbqen zonder grill?

Hier zijn zijn vijf tips: investeer in een gietijzeren koekenpan van hoge kwaliteit. Hoewel een gietijzeren koekenpan de rokerigheid van een grill niet kan nabootsen, kan hij een serieuze smaakdiepte bieden.

Hoe kan ik bbqen zonder grill?

Hier zijn zijn vijf tips: investeer in een gietijzeren koekenpan van hoge kwaliteit. Hoewel een gietijzeren koekenpan de rokerigheid van een grill niet kan nabootsen, kan hij een serieuze smaakdiepte bieden. Kies vlees dat goed past op een grillpan. Gebruik ingrediënten die al rokerig zijn.

Doe het rustig aan met de vloeibare rook. Zet de opgetuigde smoker boven een brander die op hoog vuur is ingesteld. Als de rook gelijkmatig uit de pan begint te stijgen, leg dan het voedsel dat je wilt roken op het rek (blijf bij gesneden groenten, visfilets en kleinere stukjes vlees) en dek de smoker stevig af met folie. Rook 30 seconden tot 1 minuut, ontdek het, haal het voedsel uit de rookoven en kook het zoals je normaal zou doen (bijvoorbeeld onder de vleeskuikens of in een grillpan).

Een van de gemakkelijkste manieren om te barbecueën zonder grill is om een elektrische binnengrill te gebruiken. Hoe graag ik ook grillen, er zijn dagen dat slecht weer me dwingt om het feest naar binnen te verplaatsen. Als je jezelf in dezelfde situatie bevindt of als je nog steeds niet hebt besloten welke grill je moet kopen, zijn er manieren om de smaak en textuur van gegrild voedsel direct in de keuken na te bootsen. Lees verder om te leren grillen zonder grill.

In wezen werkt een vleeskuikens net als een grill. Terwijl de warmte van de grill van de bodem komt, straalt de warmte van de vleeskuikens van bovenaf. Dit betekent dat je geen indrukwekkende grillsporen krijgt. Als u echter op zoek bent naar een goede schroei, doet een goed functionerende vleeskuikens wonderen.

Zorg er allereerst voor dat je oven daadwerkelijk is uitgerust met een vleeskuikenfunctie. Sommige modellen hebben alleen een vleeskuikenlade, wat voor deze doeleinden niet zo goed werkt. Plaats een ovenrek op 4 tot 8 centimeter van het vleeskuikenelement, afhankelijk van welke ingrediënten je gebruikt en hoe snel je ze wilt koken. Leg de ingrediënten vervolgens op een vleeskuikenpan.

Deze worden meestal bij de oven zelf geleverd, maar je kunt in een aparte oven investeren, zolang deze maar goed past. Als alternatief kunt u een bakplaat met zware rand gebruiken, bekleed met aluminiumfolie. Als je wilt, kun je vooraf een dun laagje neutrale olie op de pan aanbrengen. De grillpannen zijn uitgerust met een reeks diepe ribbels waardoor het vet zich van de ingrediënten kan nestelen, zodat je niet met een vette puinhoop eindigt.

Een gietijzeren model gaat een leven lang mee als het op de juiste manier wordt behandeld, dus het is een geweldige investering. Beter nog, grillpannen zijn meestal tegen een redelijke prijs ingesteld. Het gebruik van een grillpan is eenvoudig. Zet de pan gewoon op de daarvoor bestemde brander, zet het vuur hoog en gril het eten zoals je dat normaal zou doen.

De pan moet uitzonderlijk heet zijn om grillsporen te laten verschijnen. Als het eten lijkt te branden, zet dan het vuur laag tot middelhoog. Omdat grillpannen vaak veel kastruimte innemen, kun je misschien een andere techniek overwegen als je een kleinere keuken hebt. We raden ook aan om rustig aan te doen met de marinade als je een grillpan gebruikt.

Als er te veel marinade op het vlees zit, brandt het aan als het tussen de ribbels naar beneden druppelt, waardoor de pan moeilijker schoon te maken is. Als je een goed gekruide gietijzeren koekenpan hebt, kun je deze gebruiken zoals je een grillpan zou gebruiken. Het materiaal warmt snel en gelijkmatig op, waardoor steaks en andere hartige stukken vlees die waardevolle schroeiing krijgen. Hoewel roken en grillen niet precies hetzelfde zijn, kun je de smaak krijgen waar je naar op zoek bent door een binnenrookoven aan te zetten.

Laat de ingrediënten ongeveer een minuut in deze geïmproviseerde roker liggen voordat je ze verwijdert en verder kookt zoals je dat normaal zou doen. We raden aan om steaks of karbonades over te schakelen op een vleeskuikens of grillpan om ze een beetje textuur te geven als ze klaar zijn met koken. Dit is een andere prima vervanger als je hoopt de grill te gebruiken voor een langzame kooktoepassing, zoals stoven of roken. Kandidaten voor de crockpot zijn onder meer varkenskont (ook bekend als Boston-kont), runderborst en kippendijen met been.

Dit is een van de meest zorgeloze technieken die hier worden vermeld. Kruid je ingrediënten zoals gewenst (zie Experimenteer met kruiderijen hieronder voor ideeën), voeg ze vervolgens toe aan de crockpot en zet het vuur laag. We raden je aan om het proces's ochtends te starten als je van plan bent om de resultaten voor het avondeten te eten, de meeste stukken vlees hebben 6-8 uur nodig om te koken als je deze methode gebruikt. Als het past bij de smaak van je gerecht, bak dan een handvol in blokjes gesneden uien in bruine suiker tot ze de kans hebben gehad om te karamelliseren en voeg ze vervolgens samen met je rauwe ingrediënten toe aan de crockpot.

Dit zal de smaak van een authentieke barbecue nabootsen. Bereid je ingrediënten zoals je dat normaal zou doen, met een bakpan of koekenpan. Als het eten bijna gaar is, gebruik dan je karameliseerlamp om een gouden korst op de buitenkant aan te brengen. Als bonus kun je het gebruiken om crème brulee een glanzende glans te geven als het tijd is voor het toetje.

Bekijk deze instructievideo voor tips over het gebruik van een karameliserende zaklamp. Als je net zoveel van de smaak van gegrild eten geniet als ik, wil je de methode zo vaak mogelijk gebruiken. Gelukkig voor ons allemaal zijn er manieren om die smaken te simuleren zonder voet naar buiten te zetten. Nu je weet hoe je moet grillen zonder grill, kun je het hele jaar door je barbecuevaardigheden aanscherpen.

Hoe gebruik je een ovengrill als alternatief voor grillen? De beste manier om binnen te grillen is door een bakplaat op een kookplaat te gebruiken. Dit is de eenvoudigste manier om uw vlees aan te braden en uw groenten te verschroeien zonder de keuken te verlaten. Hoewel je slowcooker geen grillsporen zal geven, kun je er wel wat eten in barbecuestijl in maken. .