Hoe bereid je een gasgrill voor het koken?

Open het deksel wanneer de grill op temperatuur is en gebruik vervolgens je roestvrijstalen borstel om al het vuil van de grillroosters te verwijderen. Als je vuur uit de hand loopt, haal dan het voedsel van de grill en zet de branders en het gas uit.

Hoe bereid je een gasgrill voor het koken?

Open het deksel wanneer de grill op temperatuur is en gebruik vervolgens je roestvrijstalen borstel om al het vuil van de grillroosters te verwijderen. Als je vuur uit de hand loopt, haal dan het voedsel van de grill en zet de branders en het gas uit. Laat het deksel open en laat het vuur vanzelf doven. Het is belangrijk om je grill klaar te maken door deze voor het koken op smaak te brengen.

Kruiden heeft niets te maken met de smaak van eten, alleen het klaarmaken van de roosters van je grill. Als je grill niet gloednieuw is, verwarm hem dan voor en geef hem een goede borstel om al het oude vuil te verwijderen. Het zal je misschien verbazen dat het kruiden van de grill (meestal) niet gaat over het toevoegen van smaak. Het belangrijkste doel is om de prestaties van de roosters af te dichten en te optimaliseren met olie en warmte.

Het blootstellen van de grill aan buitenelementen kan leiden tot overmatige slijtage en kan er ook voor zorgen dat de metalen onderdelen gaan roesten. Dit is voldoende om roestvorming te voorkomen en de mooie gekruide antiaanbaklaag te behouden die je kreeg toen je je nieuwe grill voor het eerst op smaak bracht. Een berg as op de bodem van de grill kan ventilatieopeningen blokkeren en de temperatuur moeilijk onder controle houden. Hoewel directe warmte geweldig is om warm en snel te koken, kun je met indirect grillen hele kippen en grote braadstukken grillen en zelfs brood bakken.

Sommige grillfabrikanten verkopen een ombouwset, terwijl andere (zoals Weber) het niet toestaan om van de ene naar de andere te converteren. Aangezien gasgrills duurder zijn dan houtskoolgrills, is het belangrijk om uw investering te beschermen met een grillhoes. Start je houtskoolgrill met een kleine hoeveelheid aanstekervloeistof en wat oude krantenpapier of met een schoorsteenstarter. De meeste vleessoorten met been of dikkere steaks kunnen meerdere keren worden omgedraaid, waardoor ze over het algemeen beter smaken dan perfecte grillmarkeringen.

We weten dat je graag wilt koken, maar als je niet de tijd neemt om een nieuwe grill op de juiste manier te bereiden en op smaak te brengen, kun je behoorlijk vervelende dingen uit het productieproces in je eten mengen. Het heeft ook een zijbrander voor het sudderen van sauzen of snotapen, en de opbergkast is groot genoeg om je grillaccessoires in op te bergen. U kunt de propaantank aangesloten houden op de grill, maar zorg ervoor dat u de klep na elke grillsessie volledig sluit. Als dit klaar is, zet je het vuur lager of verplaats je het vlees naar een koelere plek op de grill en bak je verder tot het gaar is.

Voordat je je grill voor het eerst gebruikt, besproei je de roosters gelijkmatig met een kookspray op hoog vuur, zoals koolzaadolie, terwijl de roosters koud zijn. Het gebruik van een grillborstel helpt om vastgelopen voedsel te verwijderen, maar het vuil wordt ook in de grill zelf geduwd.