Hoe maak je een grill klaar voor het koken?

Kruid je grill Voordat je de grill voor het eerst gebruikt, besproei de roosters gelijkmatig met een kookspray op hoog vuur, zoals koolzaadolie, terwijl de roosters koud zijn. Het zal je misschien verbazen dat het kruiden van de grill (meestal) niet gaat over het toevoegen van smaak.

Hoe maak je een grill klaar voor het koken?

Kruid je grill Voordat je de grill voor het eerst gebruikt, besproei de roosters gelijkmatig met een kookspray op hoog vuur, zoals koolzaadolie, terwijl de roosters koud zijn. Het zal je misschien verbazen dat het kruiden van de grill (meestal) niet gaat over het toevoegen van smaak. Het belangrijkste doel is om de prestaties van de roosters af te dichten en te optimaliseren met olie en warmte. Als je in het begin de tijd neemt om goed schoon te maken, kom je al een heel eind, door het vuil weg te vegen dat mogelijk is ontstaan als je je grill het grootste deel van de winter laat inactief zijn.

Een berg as op de bodem van de grill kan ventilatieopeningen blokkeren en de temperatuur moeilijk onder controle houden. Sterker nog, als je de tijd neemt om je grill regelmatig op smaak te brengen, haal je jarenlang heerlijk grillen en smaak uit je grill. Als je kookt met een houtskoolgrill, zorg er dan voor dat je alle achtergebleven as verwijdert, zegt Octavius Nelson, eigenaar van Bobby's BBQ in Fountain Inn, South Carolina. Je nieuwe grill wordt geleverd met oliën en verontreinigingen uit de fabriek waar hij is gemaakt.

Bij verbranding produceren ze vieze rook en tasten ze de smaak van al het voedsel dat je kookt aan. Je hebt zojuist een glimmende nieuwe, beste gasgrill op de markt of misschien wel een mooie houtskoolgrill mee naar huis genomen. Of je nu gas- of houtskoolgriller bent of liever je vlees rookt, twee pitmasters geven hun tips om je grill het hele seizoen in topvorm te houden. Grills zijn gemaakt om bestand te zijn tegen de elementen, maar als u een hoes koopt en uw apparatuur beschermt tussen gebruik, hoeft u niet vaak zwaar te reinigen.

Kruid de grillroosters voor en na het grillen, voorkomen roest, vergemakkelijken het schoonmaken en zorgen ervoor dat je eten beter smaakt. Maar voordat je je vlees (of groenten) op het vuur gooit, moet je even de tijd nemen om je grill te optimaliseren voor het seizoen. Na verloop van tijd kunnen grillroosters corroderen of zo plakkerig worden dat het bijna onmogelijk is om voedsel er in één stuk af te trekken. We weten dat je graag wilt koken, maar als je niet de tijd neemt om een nieuwe grill op de juiste manier te bereiden en op smaak te brengen, kun je behoorlijk vervelende dingen uit het productieproces in je eten mengen.

In dit bericht leggen we uit waarom het kruiden van je grill zo belangrijk is, wat de voordelen zijn van grillkruiden en hoe je dat moet doen. Te veel kan zich ophopen en op zijn best strepen vormen op je grill, of een vetvuur veroorzaken als de grill in het slechtste geval hoge temperaturen bereikt. Het laatste is om het op smaak te brengen, dus ga je gang en volg de stappen hierboven, en presto, je hebt een betrouwbaar werkpaard gered van het grillkerkhof. Dus haal een schrobborstel tevoorschijn, steek je mouwen op en ga naar binnen met een degelijk reinigingsproduct voor de grill of wat zeepwater en schrob alles eraf.