Hoe gril je op een fornuis?

Voeg je olie toe en laat het even sissen. Leg je vlees en groenten op de opstaande randen van de pan.

Hoe gril je op een fornuis?

Voeg je olie toe en laat het even sissen. Leg je vlees en groenten op de opstaande randen van de pan. Steek beide branders aan en zet ze op laag vuur. Plaats een braadpan op de voorste twee gasbranderelementen op je fornuis.

Een braadpan bestaat uit een metalen pan die lijkt op een bakplaat en een stuk plaatwerk met gleuven dat fungeert als metalen rooster van een grill. Het vel met gleuf komt bovenop de bakvorm. De oplossing? Met een gietijzeren grillpan kunnen zelfs appartementsbewoners hun grilloplossing krijgen. Elk grillrecept dat je deze zomer op Instagram verleidt, kan gemakkelijk binnenshuis worden gemaakt met behulp van een recept.

Toch moet je leren hoe je binnenshuis goed kunt grillen. Want als je je gietijzeren grillpan niet correct gebruikt, zul je uiteindelijk teleurgesteld raken. Ondanks dat ze ribbels hebben en grillsporen achterlaten, leveren grillpannen vaak niet het rokerige je ne sais quoi dat bijvoorbeeld een Weber ketelgrill biedt. Grills op de kookplaat bieden de mogelijkheid om binnen te grillen en gezonder te koken.

Een fornuisrooster is een ronde metalen schijf met meerdere lagen inclusief ventilatieopeningen. Je kunt ook een grillpan kopen, vergelijkbaar met een koekenpan, met een grillvorm die uit de bodem van de pan omhoog komt. Terwijl het eten kookt, druppelen de vetten tussen de latten van de grillvorm naar de bodem van de pan. Een fornuisgrill wordt meestal gebruikt op fornuizen met een glazen oppervlak, terwijl een grillpan op elk oppervlak van het fornuis wordt gebruikt.

Als je een gasfornuis hebt, kun je een braadpan gebruiken en de ervaring van buiten grillen op een gewone gasgrill nabootsen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de grill aan te steken voor je Memorial Day-cookout, heb je soms gewoon niet genoeg ruimte of werkt het weer gewoon niet mee. Als je van plan bent om op je fornuis te grillen, zorg dan voor een ventilatieopening boven het hoofd om de rook uit je keuken te verwijderen. Om een grillplaat op een gasfornuis te gebruiken, moet je deze op een van de branders plaatsen en het vuur op middelhoog of hoog zetten.

Een grillpan is een geweldige manier om voedsel te bereiden met een knapperige korst en een sappige binnenkant, zoals kip of biefstuk. Draai het eten met een tang om, indien nodig, met ovenwanten of een theedoek om de handgreep van de grillpan vast te pakken. Sommige mensen zijn verslaafd aan grillen, maar als de winter aanbreekt, zitten grillverslaafden erin vast en koken hun vlees in de oven. Hierdoor ontstaan er ook grillsporen op het eten, vergelijkbaar met die je zou krijgen als je het op een buitengrill zou koken.

De pan zal verkleuren en het eten zal niet zo lekker smaken als wanneer je grilde met een roestvrijstalen of gietijzeren pan. Als u echter merkt dat uw eten aan de grillpan blijft kleven, kunt u de ribbels voor het koken licht insmeren. Als je een elektrisch fornuis gebruikt, moet je de grillpan op het fornuis voorverwarmen voordat je eten toevoegt.