Wat zet je op de grill voordat je gaat koken?

Voordat u de grill aanzet, bedek het oppervlak van het rooster met bakolie op hoog vuur. Canola-olie en pindaolie werken goed, maar je kunt ook kokosolie of plantaardige spuitbusolie gebruiken.

Wat zet je op de grill voordat je gaat koken?

Voordat u de grill aanzet, bedek het oppervlak van het rooster met bakolie op hoog vuur. Canola-olie en pindaolie werken goed, maar je kunt ook kokosolie of plantaardige spuitbusolie gebruiken. Je grillroosters drogen uit bij regelmatig gebruik en vooral na het wassen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je eten blijft plakken.

Je kunt je grillroosters insmeren, je eten met bakolie bedekken voordat je ze op smaak brengt of onderdompelen in een marinade op oliebasis. Natuurlijk kunt u olie aanbrengen op zowel uw eten als op uw roosters. Als je echter voedsel grilt dat je niet bedekt wilt met olie, zoals hamburgers en hotdogs, is het waarschijnlijk de betere optie om de roosters in te oliën. Enthousiaste koks kunnen talloze redenen vinden om elke avond een diner op de grill te bereiden.

Van kip en biefstuk tot pizza, voorgekookte aardappelen, brood en zelfs dessert (je kunt frambozens'mores of appelkrokant grillen), bijna alles wordt heerlijker na een rondje op houtskool of de vlammen van een gasgrill. Heb je je echter ooit afgevraagd waarom barbeque je maag soms van streek maakt? Een ding dat niemand van zijn rokerige stukje gegrilde vis wil wegnemen, is een door voedsel overgedragen ziekte. Ontdek waarom gegrild voedsel in de zomer het aantal gevallen van voedselvergiftiging verhoogt. Leer ook hoe u uw grill klaarmaakt om ervoor te zorgen dat er geen verborgen bacteriën in uw eten zitten die u en uw gezin ziek kunnen maken.

Waarom? Grills kunnen stukjes voedsel bevatten gedurende dagen, weken of zelfs maanden nadat het gerecht is geconsumeerd. Het voedsel dat op de grill achterblijft, is een trekpleister voor vogels, insecten en andere dieren. Deze wezens kunnen een onbeperkt aantal bacteriën (en zelfs afval) naar het oppervlak van de grill brengen als de bovenkant van de grill open blijft. Bovendien zijn etensresten een magneet voor bacteriën, en de restanten kunnen ongebruikelijke geuren of smaken produceren in het voedsel dat je erop kookt.

Veel koks gaan ervan uit dat de hoge hitte van het vuur van een grill alles is wat nodig is om alle bacteriën die op de roosters achterblijven te vernietigen. Hoewel het waar is dat de vlammen die ziektekiemen goed zullen wegblazen, zijn ze niet 100 procent effectief. En als je de vlammen niet de tijd geeft om het werk te doen, hebben ze geen enkele invloed op de reiniging. Daarom is het essentieel om de grill voor te verwarmen.

Naar mijn ervaring kunnen commerciële grillsprays opflakkeringen veroorzaken wanneer je ze op het grillrooster spuit. Ik dompel een gevouwen papieren handdoek het liefst in groente- of olijfolie en houd hem met een tang vast en trek het gelijkmatig over de reepjes van het hete grillrooster vlak voor het koken. Als je van het gemak van een spray houdt, investeer dan in een milieuvriendelijke olie, meneer (deze is niet afhankelijk van drijfgassen en is herbruikbaar). Als je je grill in de winter buiten laat staan of hem langere tijd niet gebruikt, kunnen de roosters roesten of meeldauw krijgen.

Het lijkt erop dat veel thuiskoks (inclusief wijzelf) moeite hebben om vlees intact te houden als ze buiten grillen. Een berg as op de bodem van de grill kan ventilatieopeningen blokkeren en de temperatuur moeilijk onder controle houden. Als je de grill aansteekt en de biefstuk van vanavond over de resten van de karbonade van gisteravond ploft, kun je bacteriën introduceren die kunnen leiden tot maagklachten, een opgeblazen gevoel, krampen, diarree of braken. Je grillroosters regelmatig oliën is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de conditie van je grill te behouden voor optimale smaak en prestaties.

Plantaardige olie en koolzaadolie doen het erg goed bij hoge temperaturen en zijn waarschijnlijk de meest gebruikte oliën bij het grillen. Laat de roosters in de grill staan tot ze volledig zijn afgekoeld en bewaar ze binnen op een droge plaats om verder roesten te voorkomen. Bovendien, als je de biefstuk van vanavond niet van de grill haalt als je hem aansteekt voor de maïskolf van morgen, kun je de buikdraaiende ervaring herhalen. Je kunt voedsel gemakkelijker omdraaien en die gekruiste grillmarkeringen creëren die gegrild eten zo aantrekkelijk maken.

Signature Flavours verrijken je grillervaring met een rijke, volle smaak en aroma waarvan bekend is dat ze bij je buren jaloers zijn. Hieronder toont de foto aan de linkerkant de koude, vuile grill met nog wat etensresten over van de laatste keer dat ik hem gebruikte. .