Moet je voor het eerste gebruik een grill gebruiken?

Hierdoor zou al het verpakkingsmateriaal of de olie moeten verbranden. Gooi dan je eten op de grill en je bent klaar om te gaan.

Moet je voor het eerste gebruik een grill gebruiken?

Hierdoor zou al het verpakkingsmateriaal of de olie moeten verbranden. Gooi dan je eten op de grill en je bent klaar om te gaan. Elektrische grills stoten geen koolmonoxide uit en kunnen het hele jaar door worden gebruikt in goed geventileerde schuren of garages. Zorg ervoor dat je je grill uit de buurt van dingen houdt die kunnen branden, omdat het tijdens dit proces heet wordt.

Houd de grill goed in de gaten terwijl deze in gebruik is en totdat deze is afgekoeld — dit geldt vooral voor kinderen en huisdieren. Plaats je grill in een open ruimte met goede ventilatie en zonder overhangende structuren of planten in de buurt. Vergeet niet om je vetafscheider regelmatig te controleren en je grill goed te borstelen als er zich vuil begint op te stapelen. Bovendien lijken grills op Nederlandse ovens: ze hebben kruiden nodig voordat je ze de eerste keer gebruikt en ze worden na verloop van tijd beter naarmate je ze vaker gebruikt.

Het kruidenproces wordt ook aanbevolen aan het begin van elk grillseizoen voordat je je eerste maaltijd kookt (je moet de spinnenwebben op de een of andere manier schoonmaken). Kruiden houdt grillroest op afstand, en je moet dit indien mogelijk vóór elke grillsessie doen. Het maakt niet uit hoe vaak je grilt, het is onvermijdelijk om een ongewenste vuurexplosie op je grill te voorkomen die gasophoping kan veroorzaken als deze onmiddellijk wordt ontstoken. Op sommige roosters zit een porseleinemail dat niet op smaak hoeft te worden gebracht, dus raadpleeg de handleiding van je grill en vermijd onnodige inspanningen.

Om je grill de eerste keer klaar te maken voor gebruik, verwijder je de grillroosters en gebruik je afwasmiddel om de grill van binnen en van buiten te wassen om zoveel mogelijk chemicaliën te verwijderen ter voorbereiding op het verbrandingsproces. Zoals alle producten die rechtstreeks uit de fabriek komen, bevat uw nieuwe grill restverf, productieoliën en stof- en metaalkrullen uit de verzending. Je nieuwe grill wordt geleverd met oliën en verontreinigingen uit de fabriek waar hij is gemaakt. Bij verbranding produceren ze vieze rook en tasten ze de smaak van al het voedsel dat je kookt aan.

Als u vermoedt dat er een lek is, zoek dan de oorzaak op, corrigeer dit en reinig en inspecteer vervolgens het ventiel, de slang en de regelaar van de grill voordat u weer gaat grillen. Nadat u alle lekken hebt verholpen en nog een lektest hebt uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de gasleidingen dicht zijn, is de grill veilig te gebruiken.