Moet je de grill met olie besproeien?

Laat de grill afkoelen en bedek alle oppervlakken van je roosters met bakolie op hoog vuur, zoals canola of pindaspoel. Je hoeft je grill niet te besproeien voor het koken, maar je moet hem smeren voordat je er eten op doet.

Moet je de grill met olie besproeien?

Laat de grill afkoelen en bedek alle oppervlakken van je roosters met bakolie op hoog vuur, zoals canola of pindaspoel. Je hoeft je grill niet te besproeien voor het koken, maar je moet hem smeren voordat je er eten op doet. Als je je grill niet smeert voordat je gaat koken, blijven veel etenswaren aan het oppervlak plakken. Elke bakolie of spray met een hoog rookpunt werkt goed.

We raden je aan om tijdens het koken olie te gebruiken die een hoog rookpunt heeft, zoals; plantaardige olie, koolzaadolie, olie uit afvallen, rijstzemelenolie of druivenpitolie. Olijfolie zoals extra vierge olijfolie en olijfolie van eerste persing heeft een laag rookpunt; wat betekent dat ze beginnen te branden, hun smaak verliezen en kankerverwekkend worden bij 68°C. Bewaar je olijfolie om je eten af te werken met een motregen, een salade aan te kleden en te dippen met brood. Kookspray met antiaanbaklaag is over het algemeen het meest effectief om uw grills te smeren voordat u gaat koken.

Smeer je eten in voor het koken; niet de BBQ. Antiaanbakspray is gewoon olie met een beetje toegevoegde emulgatoren om het extra niet plakkerig te maken. Bij verbranding is het niet gevaarlijker dan de olie die je op je vlees aanbrengt. Die laatste optie kwam misschien niet goed over bij alle mayo-haters die er zijn, maar het is een interessant idee dat de moeite waard is om dit grillseizoen te proberen.

De belangrijkste redenen waarom vlees zoals kip, vis of rundvlees aan je grillroosters blijft plakken, is dat het vlees niet heet genoeg is, of dat je grillroosters ofwel vuil zijn of niet genoeg olie bevatten om als smeermiddel te fungeren. Sproeien op een laagje Pam kan dit voorkomen zolang je grilt onder het rookpunt van 400 graden Fahrenheit. Als er voedsel of vastzittend vet op je grill achterblijft, kan het zijn dat je avondeten aan de grill blijft plakken, wat je ook doet. Bijna alle grillboeken of websites vertellen je dat je roosters moet oliën voordat je eten aan de grill toevoegt om te voorkomen dat je diner blijft plakken.

Voordat je Pam op je grillrooster gaat spuiten, moet je ervoor zorgen dat je roosters zijn schoongemaakt. Open het deksel voordat u de grill aansteekt volgens de aanwijzingen van de fabrikant, zet de branders vervolgens op hoog en sluit het deksel. Je kunt een grillborstel gebruiken om alle aangebrande voedseldeeltjes te verwijderen terwijl de grill is uitgeschakeld, hoewel ik het veel gemakkelijker vind als de grill al opgewarmd is. Breng een nieuwe grill nog koud op smaak en bedek alle kookoppervlakken (inclusief de branders) met een bakolie die op hoog vuur veilig blijft.

Weber Grill Spray heeft een niet-ontvlambare formule die veilig rechtstreeks op een hete grill of open vuur kan worden gespoten. Door te grillen onder het rookpunt komen de vetten en eiwitten vrij en kan er toch blijven kleven. Het is belangrijk om waakzaam te blijven wanneer u een hete grill besproeit, aangezien opflakkeringen mogelijk zijn in de buurt van kolen of een vlam. JE GRILLROOSTERS INOLIËN Doop een samengebundeld keukenpapier in bakolie op hoog vuur (zoals koolzaadolie, olijfolie of pindaolie).