Moet je een nieuwe bbq-grill oliën?

Als dit de eerste keer is dat u een nieuwe grill gebruikt, moet u eventuele coating die wordt gebruikt om de grill te beschermen tijdens verzending, evenals resten van de productie ervan, wegbranden. U kunt dezelfde eenvoudige stappen volgen voor het kruiden van houtskoolgrills, gasgrills en pelletgrills.

Moet je een nieuwe bbq-grill oliën?

Als dit de eerste keer is dat u een nieuwe grill gebruikt, moet u eventuele coating die wordt gebruikt om de grill te beschermen tijdens verzending, evenals resten van de productie ervan, wegbranden. U kunt dezelfde eenvoudige stappen volgen voor het kruiden van houtskoolgrills, gasgrills en pelletgrills. Zowel gietijzeren als stalen roosters zullen baat hebben bij kruiden. Maar houd er rekening mee dat porseleinroosters niet gekruid hoeven te worden.

Door je grillrooster in te oliën, voorkomt u dat voedsel blijft plakken tijdens het koken Dompel hiervoor een gewatteerde papieren handdoek in een beetje olie en veeg de olie met een tang gelijkmatig over het rooster. Pas op dat je niet te veel olie gebruikt, want dat is zeker een goede manier om een goede opflakkering te starten, een beetje gaat hier een heel eind mee. Je grill inoliën is een eenvoudige manier om te voorkomen dat voedsel tijdens het koken aan de grillroosters blijft plakken. Of je grill nu glanzend en nieuw is, of oud met laagjes gebakken vuil en olie, een schone, maar goed gekruide barbecue is de sleutel tot heerlijk, eenvoudig en gemakkelijk buiten koken.

Zegt dat je nooit grillroosters met olie mag gebruiken omdat de olie verbrandt en de smaak van verbrande olie overgaat in je eten. Terwijl de grill uit staat en de borden en het rooster nog koud zijn, bestrijk je alle kookoppervlakken (inclusief de stralers) met een bakolie die op hoog vuur veilig blijft. De grill op smaak brengen betekent simpelweg dat je de grill bedekt met olie en deze vervolgens verwarmt voordat je gaat koken, wat vooral handig is voor nieuwe grills omdat het ook helpt om alle giftige stoffen die tijdens de productie zijn aangebracht te verbranden. Veel grillers laten de oliën en resten van de laatste op de grill gekookte maaltijd graag op de grillplaten rusten als een vorm van 'kruidering'.

Dit is vooral het geval als je grill van gietijzer is gemaakt, omdat het poriën bevat, waardoor nog meer vetten en oliën worden opgenomen, die verantwoordelijk zijn voor het creëren van een antiaanbakoppervlak. Stelt voor om roosters te oliën voordat je vis grilt, maar smeer bij het grillen van ander vlees het vlees in plaats van de roosters voor het grillen. Breng een nieuwe grill nog koud op smaak en bedek alle kookoppervlakken (inclusief de branders) met een bakolie die op hoog vuur veilig blijft. Als uw huidige grill is verbrand of vastzit op voedsel op de roosters, schraap het residu dan weg met een zachte borstel of een stuk verkruimelde, zware aluminiumfolie.

De sleutel tot heerlijk gegrild voedsel is een goed gekruide grill, en vergeet niet dat je na elk gebruik een beetje olie op de grill moet aanbrengen en vervolgens de grill moet schoonmaken om het antiaanbakoppervlak te behouden en smaak te blijven opbouwen. Het maakt het schoonmaken en koken ook gemakkelijker, want als je je grill op smaak brengt, helpt het om een glad oppervlak te krijgen, waardoor wordt voorkomen dat gekookt voedsel, olie, marinades en vetten aan de grill blijven kleven. De belangrijkste redenen waarom vlees zoals kip, vis of rundvlees aan je grillroosters blijft plakken, is dat het vlees niet heet genoeg is, of dat je grillroosters ofwel vuil zijn of niet genoeg olie bevatten om als smeermiddel te fungeren. Het kruiden van je grill is ook een pluspunt voor je grill, omdat er olie op de grill wordt gebruikt, helpt het om een beschermende barrière te creëren die helpt om vocht en water af te stoten, wat de belangrijkste oorzaken van roesten zijn.

Als je een gietijzeren grill op smaak brengt, sijpelt de olie ook naar beneden in het binnenste deel van de grill, waar deze uiteindelijk hard zal worden na het koken, wat op zijn beurt een antiaanbaklaag creëert die de grillkleur versterkt en ook de smaak na verloop van tijd verbetert. Als je de grill op smaak hebt gebracht en deze is afgekoeld, bestrijk je deze tot het volgende gebruik lichtjes met nog een laag olie om roestvorming te voorkomen.