Wat te doen met een nieuwe grill voor het koken?

Schrob de roosters vervolgens af met een goede grillborstel. Vergeet niet om een dun laagje olie op de warme, schone roosters te spuiten of te borstelen.

Wat te doen met een nieuwe grill voor het koken?

Schrob de roosters vervolgens af met een goede grillborstel. Vergeet niet om een dun laagje olie op de warme, schone roosters te spuiten of te borstelen. Op deze manier wordt je grill de volgende keer dat je aansteekt weer op smaak gebracht. Het is belangrijk om je grill klaar te maken door deze voor het koken op smaak te brengen.

Kruiden heeft niets te maken met de smaak van eten, alleen het klaarmaken van de roosters van je grill. Als je grill niet gloednieuw is, verwarm hem dan voor en geef hem een goede borstel om al het oude vuil te verwijderen. U kunt dezelfde eenvoudige stappen volgen voor het kruiden van houtskoolgrills, gasgrills en pelletgrills. Zowel gietijzeren als stalen roosters zullen baat hebben bij kruiden.

Maar houd er rekening mee dat porseleinroosters niet gekruid hoeven te worden. Voordat je je grill voor het eerst gebruikt, besproei je de roosters gelijkmatig met een kookspray op hoog vuur, zoals koolzaadolie, terwijl de roosters koud zijn. Kruiden zorgt ook voor een antiaanbaklaag op je roosters, zodat je de eerste keer dat je de grill uitprobeert niet te maken krijgt met een frustrerende puinhoop vastgelopen voedsel. Open het deksel en volg de aanwijzingen van de fabrikant voor verlichting, sluit vervolgens het hoofddeksel van de grill en houd de temperatuur hoog.

Een ander voordeel van het op smaak brengen van een grill voor het eerste gebruik is het elimineren van mogelijke chemicaliën, verontreinigingen, stof of andere materialen die op de grill achterblijven na de productie, verzending en distributie van het buitenapparaat. Hoe donkerder de roosters bij elke smaakmaker worden, hoe meer de kenmerkende grillsmaak zich na verloop van tijd zal ontwikkelen. Kruiden houdt grillroest op afstand, en je moet dit indien mogelijk vóór elke grillsessie doen. Of je nu je grill upgradet of voor het eerst koopt, er zijn een paar dingen die je kunt doen om je grill goed te bereiden.

Voorkom opflakkeringen door overtollig vet van vlees te verwijderen voor het koken, de grill schoon te houden en de temperatuur van de grill te verlagen. Plaats de grill buiten in een goed geventileerde ruimte zonder overhangende structuren, uit de buurt van brandbare constructies en planten en buiten de normale verkeersgebieden. Saber Grills raadt aan om koolzaadolie en pindaolie te gebruiken, die beide een hoog rookpunt hebben, als smaakmaker. Start je houtskoolgrill met een kleine hoeveelheid aanstekervloeistof en wat oude krantenpapier of met een schoorsteenstarter.

Op sommige roosters zit een porseleinemail dat niet op smaak hoeft te worden gebracht, dus raadpleeg de handleiding van je grill en vermijd onnodige inspanningen. Net als bij een braadpan of gietijzeren koekenpan, moeten grills worden gekruid voor een optimale smaak en prestaties. Laat de grill gewoon afkoelen, gebruik een borstel om al het vuil van de grillroosters te verwijderen en breng tussen elke grillsessie een licht laagje van je olie op hoog vuur aan. Je gegrilde kip en perfect verkoolde straatmaïs zullen je dankbaar zijn.

Gelukkig is het kruiden van een grill een snel, eenvoudig proces dat grillers van alle niveaus met succes kunnen uitvoeren.