Moet je je grill oliën voordat je gaat grillen?

Volgens zijn kookboek, als je olie gebruikt om in te vetten. Je grillroosters drogen uit bij regelmatig gebruik en vooral na het wassen.

Moet je je grill oliën voordat je gaat grillen?

Volgens zijn kookboek, als je olie gebruikt om in te vetten. Je grillroosters drogen uit bij regelmatig gebruik en vooral na het wassen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je eten blijft plakken. Je kunt je grillroosters insmeren, je eten met bakolie bedekken voordat je ze op smaak brengt of onderdompelen in een marinade op oliebasis.

Je kunt natuurlijk olie aanbrengen op zowel je eten als je roosters. Als je echter voedsel grilt dat je niet bedekt wilt met olie, zoals hamburgers en hotdogs, is het waarschijnlijk de betere optie om de roosters in te oliën. U kunt dezelfde eenvoudige stappen volgen voor het kruiden van houtskoolgrills, gasgrills en pelletgrills. Zowel gietijzeren als stalen roosters zullen baat hebben bij kruiden.

Maar houd er rekening mee dat porseleinroosters niet gekruid hoeven te worden. Een grill op smaak brengen is een eenvoudig proces van smeren en verwarmen van je grill voordat je er voor de eerste keer op kookt. Dit heeft veel voordelen, waaronder het zappen van die giftige fabrieksverontreinigingen. Je nieuwe grill wordt geleverd met oliën en verontreinigingen uit de fabriek waar hij is gemaakt.

Bij verbranding produceren ze vieze rook en tasten ze de smaak van al het voedsel dat je kookt aan. Het laatste is om het op smaak te brengen, dus ga je gang en volg de stappen hierboven, en presto, je hebt een betrouwbaar werkpaard gered van het grillkerkhof. Plantaardige olie en koolzaadolie doen het erg goed bij hoge temperaturen en zijn waarschijnlijk de meest gebruikte oliën bij het grillen. Dit is voldoende om roestvorming te voorkomen en de mooie gekruide antiaanbaklaag te behouden die je kreeg toen je je nieuwe grill voor het eerst op smaak bracht.

Die laatste optie kwam misschien niet goed over bij alle mayo-haters die er zijn, maar het is een interessant idee dat de moeite waard is om dit grillseizoen te proberen. Als je je grill in de winter buiten laat staan of hem langere tijd niet gebruikt, kunnen de roosters roesten of schimmel krijgen. Kruiden zorgt ook voor een antiaanbaklaag op je roosters, zodat je de eerste keer dat je de grill uitprobeert niet te maken krijgt met een frustrerende puinhoop vastgelopen voedsel. Hoe donkerder de roosters bij elke smaakmaker worden, hoe meer de kenmerkende grillsmaak zich na verloop van tijd zal ontwikkelen.

Stelt voor om roosters te oliën voordat je vis grilt, maar smeer bij het grillen van ander vlees het vlees in plaats van de roosters voor het grillen. Een goed gekruide grill is de beste manier om de prestaties van je grill nog vele seizoenen te behouden. Gril op de hoogst mogelijke temperatuur om alles af te branden, of in de 'zelfreinigende' instelling van je keukenoven. Je grill inoliën is een eenvoudige manier om te voorkomen dat voedsel tijdens het koken aan de grillroosters blijft plakken.