Leg je iets op de grill voordat je gaat grillen?

Schoon — voedsel kleeft aan een vuile grill, dus de roosters moeten voor elk gebruik worden schoongemaakt. Gesmeerd — een snel laagje bakolie op een heet grillrooster brengt het op smaak en helpt het voedsel gemakkelijk vrij te maken.

Leg je iets op de grill voordat je gaat grillen?

Schoon — voedsel kleeft aan een vuile grill, dus de roosters moeten voor elk gebruik worden schoongemaakt. Gesmeerd — een snel laagje bakolie op een heet grillrooster brengt het op smaak en helpt het voedsel gemakkelijk vrij te maken. Heet — de grill moet heet zijn voordat je er voedsel aan toevoegt; de hete roosters schroeien het voedsel dicht en zorgen ervoor dat het beter vrijkomt. Naar mijn ervaring kunnen commerciële grillsprays opflakkeringen veroorzaken wanneer je ze op het grillrooster spuit.

Ik dompel een gevouwen papieren handdoek het liefst in groente- of olijfolie en houd hem met een tang vast en trek het gelijkmatig over de reepjes van het hete grillrooster vlak voor het koken. Als je van het gemak van een spray houdt, investeer dan in een milieuvriendelijke oliemester (deze is niet afhankelijk van drijfgassen en is herbruikbaar). Kruidenroosters verwijderen verontreinigingen, stoten roest af en sluiten de poriën af om te voorkomen dat voedsel blijft plakken. Kruiden voor en na het grillen maakt het schoonmaken makkelijker en zorgt ervoor dat je eten beter smaakt.

Je grillroosters drogen uit bij regelmatig gebruik en vooral na het wassen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je eten blijft plakken. Je kunt je grillroosters insmeren, je eten met bakolie bedekken voordat je ze op smaak brengt of onderdompelen in een marinade op oliebasis. Je kunt natuurlijk olie aanbrengen op zowel je eten als je roosters.

Als je echter voedsel grilt dat je niet bedekt wilt met olie, zoals hamburgers en hotdogs, is het waarschijnlijk de betere optie om de roosters in te oliën. Het lijkt erop dat veel thuiskoks (inclusief wijzelf) moeite hebben om vlees intact te houden als ze buiten grillen. Het regelmatig oliën van je grillroosters is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je grill in goede conditie te houden voor optimale smaak en prestaties. Plantaardige olie en koolzaadolie doen het erg goed bij hoge temperaturen en zijn waarschijnlijk de meest gebruikte oliën bij het grillen.

Nylon borstels zijn veiliger te gebruiken dan goedkope metaaldraadborstels voor het schoonmaken van uw grill. Als je een elektrische grill hebt, draai die knop dan te hoog, sluit het deksel en wacht tot je grill de gewenste kooktemperatuur heeft bereikt. Als je een beetje lui bent geworden en het na je laatste kooksessie niet hebt schoongemaakt (geen oordeel), laat de grill dan opwarmen en schraap dan voorzichtig de roosters. Haal het meeste uit zoete zomermaïskolven met deze tips om hem te grillen met of zonder schil, plus recepten om het in te gebruiken.

En als de grill op de juiste temperatuur is verwarmd, komt er vanzelf voedsel uit de roosters vrij wanneer ze klaar zijn om te worden omgedraaid of verwijderd. Elektrische grills, propaan- en gasgrills zijn iets eenvoudiger om mee te koken omdat je de temperatuur gemakkelijker kunt aanpassen door aan de knop te draaien. Dit komt vooral veel voor bij houtskoolgrills, omdat as en kolen van de laatste grillsessie erin kunnen blijven zitten. Je kunt voedsel gemakkelijker omdraaien en die gekruiste grillmarkeringen creëren die gegrild eten zo aantrekkelijk maken.

Er zijn maar weinig dingen in het leven die frustrerender zijn dan wanneer je je burger of kipfilet op de grill gaat omdraaien en het zal niet wijken. Tot nu toe hebben we geleerd wat de beste manier is om kip te grillen en welke smaken houtsnippers het beste zijn voor welk vlees.